Een leeuw in mijn cornflakes

Een leeuw in mijn cornflakes is een bijzonder overdreven en ongeloofwaardig verhaal en daarom zo verschrikkelijk leuk. Wie heeft er nooit zegeltjes geknipt en geplakt om de beker van zijn dromen over de post toegestuurd te krijgen of een wedstrijd te winnen naar een fantastisch pretpark?
Een leeuw in mijn cornflakes

 

Hoe dat kan aflopen vertelt Erik die met zijn broer Bart spaart voor een gratis leeuw. Al hun zakgeld gaat op aan pakken cornflakes waar ze de zegeltjes van knippen. Ze krijgen alleen nog maar cornflakes te eten totdat het laatste pak op is, vindt hun boze moeder. Dat vinden Bart en Erik geen probleem, in gedachten zien ze zich op de leeuw naar school rijden, hem uitlaten, gebruiken als blikopener. En dan zijn voldoende zegels ingestuurd en is het wachten op de leeuw. Dat wachten duurt lang, iedereen in de buurt heeft zijn leeuw al. En dan wordt er een grommige beer bezorgd. De leeuwen waren op. Een klaagbrief levert een knorrige krokodil op die de badkamer bezet houdt en na een boos telefoontje arriveert een gigantische gorilla. Een bezoek aan de cornflakesmensen levert een levenslange voorraad op en de leeuwen waren echt niet meer leverbaar. Niets van wat ze zich voorgesteld hadden komt uit, totdat Bart en Erik nog eens goed kijken naar de mogelijkheden die krokodil, beer en gorilla bieden. Vooral als iedereen al een leeuw heeft kun je daar sowieso de blits mee maken. Spaar dus maar nooit voor een leeuw. Maar een gratis tijger dan…

Heel vermakelijk en herkenbaar is de gekte in beeld gebracht die spaaracties met zich mee kunnen brengen. De grappige, grote tekeningen brengen alles op een grappige manier in beeld en bieden leuke aanknopingspunten om met kinderen vanaf vier jaar lekker los te gaan in het met humor uitvergroten van situaties.

 

Boekgegevens

Titel : Een leeuw in mijn cornflakes

Auteur & illustrator : Michelle Robinson, Jim Field

Vertaald door: Tjibbe Veldkamp

ISBN : 978 902613712 9

Uitgeverij : De Fontein, € 12,99

Prentenboek : vanaf 4 jaar

Thema’s : spaaracties, humor, dieren