Garage Gust

Een garage biedt dikwijls een geheimzinnige aanblik op voorwerpen en gereedschap. De garage van Gust ziet er op het eerste gezicht netjes uit. Toch denk je, hier is van alles mogelijk.
Garage Gust


En inderdaad. Gust doet nog maar net zijn garage open, lunchtrommel nog onder zijn arm, of daar komt Rico, een wat punkige neushoorn. Het zadel van zijn scooter is te klein, kan Gust er wat aan doen? Gust heeft nog wat spullen staan en gaat opgewekt aan de slag. Even later rijdt Rico op een scooter met aangebouwde zitplaats tevreden weg. Dan komt Gina de giraffe. Zij heeft last van tocht in haar cabrio. Gust heeft nog wat spullen staan en ook Gina vertrekt met een blij gezicht. Ook voor Walter de walrus heeft Gust een oplossing. 

We zien de voorraad spullen zoetjes aan slinken. Maar voor mevrouw De Keyzer die een koelsysteem nodig heeft, heeft Gust nog iets in de aanbieding. De dag is bijna om, het wordt al donker als Hendrik de haas langsrijdt, hij heeft snelheid nodig. Met een knallende tubapijp zien we hem breed lachend wegscheuren.

Gust is moe, hij is klaar. Hij heeft nog net genoeg spullen om voor zichzelf een douchefiets te maken zodat hij al fietsend weer lekker schoon wordt.

Leo Timmers schreef en illustreerde dit kleurrijke prentenboek. Hij heeft weinig woorden nodig, zijn beelden vertellen het verhaal. Gust is een vrolijke garagehouder die er duidelijk plezier in heeft iedereen te helpen. Een probleem is er immers om opgelost te worden. Op iedere tekening zijn zoveel verschillende en fantasierijke zaken te zien dat je er niet snel over uitgepraat zal zijn. Leuk om met een klein groepje oudere peuters en kleuters te lezen en te bespreken.

Boekgegevens

Titel Garage Gust
Auteur en illustrator Leo Timmers
ISBN 9789045118789
Uitgeverij Querido
Prijs € 14,99
Categorie Prentenboek, vanaf 3 jaar


 


Koop dit boek Juryrapport