Ik hoef geen bril

Op een dag merkte juf Paulien dat Saar niet zo goed op het bord kon kijken. Meneer van Vliet merkte dat Saar haar bladmuziek niet zo goed kon lezen en ook papa en mama merken dat Saar een heleboel dingen niet zo goed ziet. Maar steeds als iemand er iets van zegt antwoordt Saar met "Ik hoef geen bril!"
 

De Leespluim van de maand oktober 2014 gaat naar het boek Ik hoef geen bril van Eric Barclay, Uitgeverij Gottmer. Hier volgt het juryrapport.


Juryrapport: Leespluim van de maand oktober 2014

Op een dag merkte
juf Paulien dat Saar
niet zo goed op het bord
kon kijken.

Op de tekening zien we Saar op haar tafeltje staan, turend naar het bord. Haar klasgenoten kijken enigszins verbijsterd naar deze wanhoopspoging. Saar staat er nogal stoïcijns en vastberaden bij. Ook met de muziekles gaat het niet goed, het vioolspel van Saar fladdert de notenbalk uit. En zo gaan er tal van zaken mis, maar steeds als iemand iets over haar ogen zegt, antwoordt Saar: Ik hoef geen bril.

Totdat mama haar meeneemt naar de dokter die na een aantal testjes tot de conclusie komt dat Saar een bril nodig heeft. Tot het moment dat Saar haar bril komt passen blijft ze volhouden dat ze geen bril nodig heeft. Maar dan… gaat de wereld voor haar open.

Wel blijft ze met bril net zo eigenwijs, koppig en vasthoudend als zonder bril.

Het is een bijzonder geestig verteld en getekend verhaal dat perfect duidelijk maakt waarom een bril handig en nodig is.


Boekgegevens
Titel: Ik hoef geen bril
Auteur & illustrator: Eric Barclay
Vertaling: J.H. Gever

ISBN: 978 90 257 5680 2
Uitgeverij De Eenhoorn, € 13,95
Prentenboek vanaf 4 jaar