Mmm... een taart!

Mmm… een taart! Is niet alleen een stapelverhaal maar heeft ook de vorm gekregen van de gestapelde dieren die reiken naar de taart hoog in het raam. Hoog en smal. Dit overtuigende formaat maakt het boek nog spannender en nodigt uit om samen met peuters te bekijken.
Mmm... een taart!


Mmm … een taart! Je ziet het beer denken en ook dat hij zich realiseert dat de taart onbereikbaar is. De taart staat voor het raam helemaal boven in het huis en de beer is helemaal beneden. Daar komt het varken aangelopen, ook al met de blik op de onbereikbare taart. Met een varkengeluid, OINK, springt het varken op het hoofd van beer. Maar de taart blijft helemaal boven en het varken en de beer zijn helemaal beneden. En zo gaat dit grappige stapelverhaal van start. Het stapelt niet alleen alle dieren maar ook de taal. ‘Komt de hond. Komt de haas, komt de kip. Komt de kikker.’ Met als ontknoping ‘Komt het kind’. En het kind pakt de taart uit de vensterbank en doet het raam dicht. De toren van gestapelde dieren die zo dicht bij het doel was stort in elkaar. Wat een deceptie! Maar dan gaat de deur van het huis beneden open en is er taart voor allemaal! Mmm… lekker, wat een verrassing!

Mmm… een taart! Is niet alleen een stapelverhaal maar heeft ook de vorm gekregen van de gestapelde dieren die reiken naar de taart hoog in het raam. Hoog en smal. Dit overtuigende formaat maakt het boek nog spannender en nodigt uit om samen met peuters te bekijken. Er is veel te zien en te benoemen: dieren, kleuren, emoties, geluiden. De dieren kunnen geteld worden, begrippen als boven, onder, ondersteboven, open, dicht, op elkaar, in de rij etc. zijn bespreekbaar en aanschouwelijk gemaakt. En waar is toch de kers van de taart gebleven?

 

 

 

Boekgegevens

Titel Mmm... een taart!
Auteur en illustrator Susanne Strasser
Vertaling: Berd Ruttenberg
ISBN 978 90 8967 206 3
Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren
Prijs € 11,50


 


Koop dit boek Juryrapport