Poesje Mauw

Een kloek formaat, stevig karton, kleurrijke illustraties van sympathieke beesten die hun eigen karakter behouden en ook passen bij het liedje waar ze de hoofdrol in spelen.
Poesje Mauw

 

Bij de oplettende moeder eend met jongen hoort natuurlijk Alle eendjes zwemmen in het water. Hoeveel kleine eendjes zien de hele jonge kindjes met wie je het boek bekijkt? Visje visje in het water kun je zingen  met de kinderen en tegelijkertijd de prachtig gekleurde vissen bekijken. Heeft de vis zich nou omgedraaid of zijn het twee vissen?  Met het heerlijk ontspannen nijlpaard kun je alle klokken laten luiden om vader Jacob wakker te maken.

Boek en CD zijn keer op keer in te zetten met een kleine groepje jonge en oudere peuters. Met de jonge peuters kun je luisteren en kijken naar de beesten in hun mooie kleuren, de oudere peuters kunnen al meezingen, kleuren benoemen, beesten herkennen en nadoen misschien?

Het geheel is een uitnodiging aan iedereen die met jonge kinderen werkt om eens lekker te gaan zitten en het op een zingen te zetten. Ken je de liedjes niet meer? Geen probleem de cd zet je snel op het spoor door de begintune te laten horen, vervolgens zingt Jesse Goossens in een rustig tempo, een prettig toonhoogte en heldere stem het liedje bij de illustratie. Daarna kun je het liedje nog eens zelf meezingen met de muzikale begeleiding. Muziek en illustraties in het boek zijn prachtig op elkaar afgestemd. Om met de kinderen naar te kijken, te luisteren en mee te zingen. Geniet ervan!

 

Boekgegevens

ISBN                                 : 9789047706625

Uitgeverij                           : Lemniscaat, € 14,95                    

Prentenboek                      : vanaf 2 jaar

Thema’s                            : dieren, liedjes