Super Uil: meester in vermomming

Kijk uit voor Super Uil! Op zijn nachtelijke tochten op zoek naar eten is hij onherkenbaar vermomd. Hij zit vol listen, is super snel en heeft een scherp verstand. Door zich te vermommen als een wortel denkt hij een konijntje te kunnen verschalken, het lammetje probeert hij te verleiden door zich als een moederschaap voor te doen, het duifje wordt verleid met uil als vogelbadje. We zouden bijna bang worden van deze snelle, meedogenloze, bijdehante super uil. Maar wacht eens eventjes...

Het konijn, het lammetje en de duif kijken helemaal niet angstig. Ze lijken super uil niet helemaal serieus te nemen. En dat kan ook niet anders want al zijn slimme opzetjes mislukken en hij heeft nog steeds honger. Gelukkig slaagt zijn vermomming als Italiaanse ober, de pizza verslindt hij met huid en haar. Hij trekt zijn super uil kostuum weer aan en verdwijnt in de nacht. De wereld kan weer rustig slapen… tot super uil weer honger krijgt!

Met stevige tekeningen  vol nachtelijke humor en vaart, krachtige beeldspraak, de nacht is zo zwart als totaal verbrand brood, wordt een grappige parodie op superhelden neergezet. En als je ondanks al de mislukkingen in jezelf blijft geloven komt het toch nog goed.