De grote hond

Een verhaal zonder woorden spreekt al je zintuigen aan. Je verliest je in de tekeningen en vertaalt het verhaal dat zich daarin verschuilt met al je zintuigen: geuren stijgen op, spanning is duidelijk voelbaar, je proeft de sfeer en ziet de ontwikkeling op iedere bladzijde.

 

Zo’n verhaal is De grote hond. Je ziet een jongetje wat onzeker op weg gaan naar school. Zijn moeder zwaait hem bemoedigend toe. O jee, hij moet door een donkere tunnel. Aan het eind schrikt hij zich een hoedje van een woest blaffende hond! Daarna moet hij een dreigende man passeren. Gelukkig kan hij zich rennend in veiligheid brengen en komt hij aan op het schoolplein, waar ook nog een boze vader met de juf staat te praten. Later op de dag moet hij ook weer terug naar huis… En daar zit nóg een grote hond!
Maar het is een lieve hond die hem naar huis volgt. Ook de volgende dag loopt de hond met hem mee naar school. De tunnel is niet eng meer, de woeste hond en de dreigende man houden zich koest, de vader en de juf praten vriendelijk met elkaar. De grote hond geeft de jongen zelfvertrouwen en ze hebben veel plezier met elkaar. Totdat de grote hond verdwenen is. Waar zou hij zijn? De jongen zoekt hem overal en vindt hem uiteindelijk bij het verzorgingstehuis waar zijn baasje terechtgekomen is. Maar daar mag de hond niet blijven. En nu is het jongetje degene die de grote hond helpt!
Een verrassend, spannend en ontroerend verhaal dat herkenbare emoties oproept en veel gespreksstof kan opleveren.
 

Boekgegevens

Titel                                    : De grote hond

Auteur & illustrator               : Andrea Hensgen & Béatrice Rodriguez

ISBN                                  : 978 90 5838 982 4

Uitgeverij                            : De Eenhoorn, € 13,95                   

Prentenboek                       : vanaf 3 jaar

Thema’s                             : dieren, vriendschap, helpen, bang zijn/emoties