Deze twaalf boeken hebben het afgelopen jaar een KIDDO-Leespluim van de maand gewonnen! De boeken werden gekozen door de vakkundige jury. Nu is het jouw beurt! Uit deze twaalf winnaars mag het publiek, jij dus, een publiekswinnaar kiezen. Je kunt stemmen d.m.v. het formulier hiernaast. Iedereen die stemt, maakt kans op een pakket met alle twaalf winnaars van het afgelopen jaar! Je kunt meedoen tot 1 februari 2017. Dé publiekswinnaar van 2016 wordt bekendgemaakt op deze pagina en in KIDDO, het vakblad voor professionals in de kinderopvang.

Stemmen is helaas niet meer mogelijk

Januari 2016

De zoektocht van papa ZeepaardjePapa Zeepaardje is een van zijn tien babyzeepaardjes kwijt lezen we op de achterkant van het omslag. Kom op, we gaan ze zoeken! Plons, daar liggen we in het water en inderdaad we zien maar 9 zeepaardjes.

April 2016

Bas & Daan graven een gatBas en Daan graven inderdaad een gat, en wat voor een gat! Uiterst serieus bepalen ze de plek waar ze zullen gaan graven en nog serieuzer besluiten ze door te graven totdat ze iets heel bijzonders hebben gevonden. En hond gaat mee.

Juli 2016

Tijs en de eenhoornNa twee weken in het nieuwe huis, dat niet aan zee lag, waar de ramen en deuren op de verkeerde plaats zaten en Jan en Lies niet meer naast woonden, liep Tijs weg. Hij had zijn beer en al zijn stiften en krijtjes meegenomen, zag een bestelauto met het portier open en stapte in.

Oktober 2016

Siens hemelOp het eerste oog ziet ‘Siens hemel’ er wat somber uit. Maar dan zie je dat Sien je geruststellend aankijkt. En toch, wat betekent die donkere wolk wanneer je het boek openslaat? Dat zijn de donkere wolken aan de hemel toen Sien zijn allerlaatste adem uitblies.

Februari 2016

Vijf vriendjesQuentin Blake is nog altijd het bekendst door zijn illustraties bij de boeken van Roald Dahl. Hij illustreerde daarnaast meer dan 300 jeugdboeken. ‘Vijf kleine vriendjes’ schreef en tekende hij.

Mei 2016

Garage GustEen garage biedt dikwijls een geheimzinnige aanblik op voorwerpen en gereedschap. De garage van Gust ziet er op het eerste gezicht netjes uit. Toch denk je, hier is van alles mogelijk.

Augustus 2016

Evert-Jan, een poepvlieg met smetvreesVoor kinderen is dit waarschijnlijk een heel aantrekkelijke titel. Hij wekt nieuwsgierigheid, werkt op de lachspieren en je kunt er lekker bij gillen want op het omslag ligt een grote drol.

November 2016

Ik heet geen Scheetebeetje!Een klein, harig hondje met een grote roze strik om zijn nek kijkt de lezer boos aan wanneer hij gekust dreigt te worden door zijn baasje. Het is duidelijk dat zijn zelfbeeld afwijkt van het beeld dat zijn baasje van hem heeft.

Maart 2016

Kom uit die kraan!!Wat een spannend omslag heeft 'Kom uit die kraan!'! Een politieauto die bungelt aan een stalen draad en een politieman die dreigend zijn vinger opheft naar het jongetje in de torenhoge kraan. Wat is hier aan de hand?

Juni 2016

Haasje RepjeDie Haasje Repje toch. Hij rent zich suf. Door het beukenbos, driemaal rond de eikenboom, heen, terug, heen en weer terug. Hij rent zo hard dat Slak hem niet eens gezien heeft.

September 2016

Mmm... een taart!Mmm… een taart! Is niet alleen een stapelverhaal maar heeft ook de vorm gekregen van de gestapelde dieren die reiken naar de taart hoog in het raam. Hoog en smal. Dit overtuigende formaat maakt het boek nog spannender en nodigt uit om samen met peuters te bekijken.

December 2016

De drie biggetjesHet bekende sprookje van de drie biggetjes is op een eenvoudige manier naverteld voor peuters vanaf drie jaar. Op het omslag staan al de drie uitgestanste huisjes met de biggetjes in reliëf. Het ziet er gemoedelijk uit, maar er staat van alles te gebeuren!