De zoektocht van papa Zeepaardje

Papa Zeepaardje is een van zijn tien babyzeepaardjes kwijt lezen we op de achterkant van het omslag. Kom op, we gaan ze zoeken! Plons, daar liggen we in het water en inderdaad we zien maar 9 zeepaardjes.
De zoektocht van papa Zeepaardje


We moeten papa Zeepaardje echt helpen. En alle onderwaterdieren helpen heel goed mee. Papa Walvis denkt dat hij misschien achter een grote steen zit. Maar nee, daar vinden we een babywalvis. Volgens Papa Kogelvis kan hij wel achter de zeeslak zitten. Gauw het flapje naar beneden halen. Nee maar, daar vinden we twee babykogelvissen.

Papa Zeepaardje krijgt ook nog hulp van papa Zeeschildpad, papa Hengelvis, papa Zeeslang, papa Krab, papa Kwal, papa Inktvis en papa Garnaal. Iedere zoektocht levert het volgende aantal baby’s op in de reeks van tien, maar geen zeepaardje. Totdat papa Garnaal op het briljante idee komt in de buidel van papa Zeepaardje te kijken.

Met dit mooie boek leren peuters niet alleen tellen, maar ook heel veel bijzonderheden over de onderwaterwereld. De heldere kleuren en het stevige papier zorgen ervoor dat peuters lang en steeds opnieuw kunnen blijven zoeken naar het zeepaardje dat verdwenen is.

Boekgegevens

Titel De zoektocht van papa Zeepaardje
Auteur en illustrator Anita Bijsterbosch
ISBN 9789044822809
Uitgeverij Clavis
Prijs € 14,94
Categorie Prentenboek, vanaf 2,5 jaar

 

 


 

Koop dit boek Juryrapport