Ik heet geen Scheetebeetje!

Een klein, harig hondje met een grote roze strik om zijn nek kijkt de lezer boos aan wanneer hij gekust dreigt te worden door zijn baasje. Het is duidelijk dat zijn zelfbeeld afwijkt van het beeld dat zijn baasje van hem heeft.
Ik heet geen Scheetebeetje!


Hij wil niet gewassen worden met fruitige puppyshampoo en heeft geen behoefte aan een ligbank met baldakijn afgezet met hartjes. De eveneens hartvormige Mini Puppy Koekjes vindt hij de MEEST gênante dingen die hij ooit heeft gezien. Ook op straat voelt hij zich ten overstaan van de andere honden die uitgelaten worden voor gek gezet. En hij heet zeker geen Scheetebeetje! Maar ja, wat kan hij eraan doen?

In het park op het veldje bij de andere honden voelt hij zich ‘een mini-puppy-koekjes-etend-Scheetebeetje in een handtas’. De andere honden zouden beslist niet met hem willen spelen. Maar dat is een vergissing en hij speelt ‘dit is mijn stok’ en ‘honden en worstjes!’ en ‘modderspringen’ alsof hij een echte hond is. Totdat zijn baasje roept: ‘We gaan weer, zoeterikse Scheetebeetje’, en hij wel in een poel vol krokodillen wil springen. Maar wat gebeurt er nu? Alle bazen roepen hun hond met de meest zoetsappige bewoordingen. Ze kijken elkaar allemaal aan alsof ze willen zeggen, ‘wat kan ik eraan doen?’  En vanaf dat moment spelen ze elke dag met elkaar en smaken de Mini Puppy Koekjes een stuk beter.

Een hilarisch verhaal dat oudere peuters en kleuters zeker zal aanspreken. Zij zijn toch zeker ook geen Scheetebeetjes! Zij voelen zich dikwijls al groot, maar vinden het natuurlijk ook nog wel fijn om heerlijk geknuffeld te worden. En wat een grappige troetelnamen hebben de honden. Misschien hebben de kinderen zelf ook een troetelnaam, of hebben ze zelf hun knuffel een troetelnaam gegeven.

Boekgegevens

Titel Ik heet geen Scheetebeetje!
Auteur & Illustrator Sean Taylor & Kate Hindley
ISBN 978 90 4770 771 4
Uitgeverij Lemniscaat
Prijs € 13,95


 


Koop dit boek Juryrapport