Eén monster teveel

Wat heeft Annemarie van Haeringen met monsters en geiten? In dit tweede monsterboek breit Sneeuwwitje de sneeuwwitte geit niet één, maar vier monsters. Dora, de stokoude buurvrouw geit, is bang voor alles en het bangst is ze voor het zwart onder haar bed...
Eén monster teveel

 

’s Avonds neemt Dora een reuzensprong om in bed te komen. Maar op haar leeftijd lukt dat niet meer zo goed. Dan heeft Sneeuwwitje een idee. Dora moet een monster onder haar bed leggen en Sneeuwwitje gaat er een breien. Daar heeft ze tenslotte ervaring mee. Dora heeft wel een verzoek, mag het een monster met veel roze zijn? Dat lukt en Dora en haar monster gaan naar huis. Het monster is heel behulpzaam, het lapt de ramen en draagt de boodschappen. Maar… het slaapt niet onder haar bed, het monster is ook bang voor het zwart. Met een reuzensprong springt het naast Dora in bed.

Dora gaat terug naar Sneeuwwitje en zuchtend breit die nog een potig en dapper monster. Maar nee, ook dit monster is niet bereid onder het bed te gaan slapen. Wel helpt het in de tuin en zo met zijn drieën is het best gezellig.

Dan breit Sneeuwwitje een tweelingmonster en geeft het aan Dora mee naar huis. Maar het is weer hetzelfde liedje. De monsters zijn dapper, klimmen op het dak, vegen de schoorsteen maar voor geen goud kruipen ze onder Dora’s bed.

En dan heeft Dora een idee. Sneeuwwitje lijkt met haar horens zelf een beetje op een monster, waarom gaat zij niet mee voor een nachtje? Sneeuwwitje bukt om onder het bed te kijken, ziet het zwarte gat en springt met een angstige reuzensprong IN het bed.

Dat kan het bed niet aan. Het stort in en weg is het zwart. Iedereen slaapt als een roos en snurkt als en monster.

Annemarie van Haeringen kreeg voor Sneeuwwitje breit een monster in 2015 een Zilveren Penseel. Dit tweede monsterboek heeft weer veel humor en schitterende monsters die uitnodigen om zelf monsters te gaan maken. Een stevig, kloek boek om met peuters en kleuters mee te griezelen en te lachen. En misschien helpt het ook volwassenen over monsterangst heen te komen.
 

Boekgegevens

Titel Eén monster teveel
Auteur Annemarie van Haeringen
Illustrator Annemarie van Haeringen
ISBN 978 90 258 7020 1
Uitgeverij Leopold
Prijs € 13,99
Categorie Prentenboek, vanaf 4 jaar

 

 


 

Koop dit boek Juryrapport