Heb jij misschien Olifant gezien?

Een boek om vrolijk van te worden! De tekening op het omslag laat er geen twijfel over bestaan, hier wordt verstoppertje gespeeld. We komen binnen via een portretgalerij met foto’s van vader en moeder met baby, opgroeiend kind, kind, opa en oma en de hond. Het wordt een huiselijk verhaal. In de gang vraagt Olifant: Doe je mee met verstoppertje?
Heb jij misschien Olifant gezien?


Hij zit er aandoenlijk bij, op zijn billen met een olijk, vragende blik. En je moet natuurlijk wel weten dat hij er HEEL ERG goed in is. De jongen telt af, de hond krabt onder zijn kin en Olifant zoekt een verstopplek. …10, tijd om te gaan zoeken.

De jongen krijgt net de deur open die bijna de hele pagina vult in een waterig groengele tint. Een oud huis met hoge plafonds. Echt een huis voor een olifant. Hond en jongen gaan de keuken binnen. Zien we daar achter een gordijn niet Olifant? De slaapkamer dan maar. Ziet hond daar niet over de rand van het bed een stukje slurf… Kijkt hond nou naar de voetbalwedstrijd op de televisie of naar Olifant die de televisie vasthoudt… Papa die zit te kijken weet helemaal van geen olifant. Is dat nou een lamp of Olifant, denkt de hond… Misschien is ‘ie buiten, bedenkt jongen. Mama raadt aan goed te zoeken en gaat verder met het water geven van de planten. Hond graaft verder in het gat dat de olifantenpoot heeft gemaakt… De waterverfkleurige, wat schetsmatige, soms explosieve tekeningen benadrukken de wat lome, huiselijke sfeer waar veel te benoemen valt zonder overdadig te worden. De jongen geeft het op. Dan tikt Olifant hem met zijn slurf op de schouder. Dat kietelt! Daar ben je!

Tijd voor het volgende spel. Schildpad vraagt of ze mee willen doen met tikkertje. Maar ze moeten wel weten dat hij er HEEL ERG goed in is! De portretgalerij waarlangs we het boek uit gaan is nu aangevuld met hier en daar een olifantenslurf en een schildpad.

Een grappig, simpel verhaal met duidelijke tekeningen waar veel over te praten en te lachen valt met een groepje peuters en kleuters. Zien zij waar Olifant zich verstopt heeft?

 

Boekgegevens 

Titel Heb jij misschien Olifant gezien? 
Auteur David Barrow 
ISBN 978 90 257 6682 5
Uitgeverij Gottmer
Prijs € 13,99
Categorie Prentenboek, vanaf 2,5 jaar

 

 


 

Koop dit boek Juryrapport