Memorykonijn

Konijn is op zoek naar het andere konijn! Hij probeert het te vinden door een van de dichte kaartjes op de volgende bladzijden om te draaien. Maar hij vindt het vliegtuig en gaat op reis. Hij vraagt de vogels of ze hem kunnen helpen. Dat willen ze wel. Totdat ze een vlucht andere vogels tegenkomen en besluiten naar de zon te vliegen. Konijn moet snel op een eiland landen omdat zijn vliegtuig stukgaat.

 

Op het eiland vindt hij nog een vliegtuig dat ook stuk is en hij ontmoet een koning. Die wil hem wel helpen maar voordat de koning kan zeggen wat hij weet ontmoet hij een identieke koning. Het memoryspel is aan het werk! Konijn mag de auto van de andere koning lenen en heeft bijna een botsing met een zelfde auto met een kip aan het stuur. Nu neemt de kip hem onder haar hoede. Zo komen ze bij het volk waar kip de andere kip vindt en Konijn opnieuw hulp krijgt van het volk. Het volk neemt Konijn op hun rug mee de zee in naar het andere eiland waar de draak woont die het andere konijn heeft meegenomen. Het volk ontmoet in zee het andere volk en de vissen nemen het over totdat zij de andere vissen tegenkomen en er met zijn allen vandoor gaan. Konijn stapt in een bootje en vaart naar andere eiland en vraagt de draak naar het andere konijn. De draak wil het andere konijn niet geven omdat hij anders alleen is. Konijn is bereid erom te vechten maar heeft ineens een plan. Hij fluistert wat met de neushoornkever die wegvliegt en terugkomt met de andere draak. Eindelijk is konijn samen met het andere konijn.

Op zijn zoektocht naar het andere konijn heeft Konijn mooie ontmoetingen. Iedereen wil hem helpen totdat ze de ander tegenkomen. Ze moeten Konijn loslaten maar zetten hem op een nieuw spoor zodat  hij uiteindelijk ook de ander vindt.

Memorykonijn is een mooi en origineel uitgevoerd prentenboek over onder andere vriendschap, doorzettingsvermogen, je fantasie gebruiken en openstaan voor anderen. Mooie thema’s om over door te praten met jonge kinderen. Heel leuk is dat je met de kaartjes achterin het boek het memoryspel ook echt kan spelen. Verhaal en spel zijn nu rond.