Meneer Tijger wordt wild

'Iedereen vond dat alles precies was zoals het moest zijn. Iedereen. Behalve meneer Tijger.’ Zo begint het verhaal waarin meneer Tijger zich steeds meer verzet tegen al die keurige regeltjes en saaie gewoontes. Meneer Tijger wil wel eens lol hebben, uit de band springen, eens iets anders proberen. En op een dag doet hij dat gewoon!

 

Hij loopt niet langer op twee benen maar beweegt zich voort op vier poten. En vanaf dat moment is er geen houden meer aan, meneer Tijger wordt wild. RWAA! Zijn vrienden weten niet wat ze er mee aan moeten en verliezen uiteindelijk hun geduld. Als je zo nodig wild wilt zijn, doe dat dan alsjeblieft in de wildernis, roepen ze.

Dat vindt meneer Tijger een geweldig idee en hij levert zich compleet over aan zijn wildheid. Hij wordt wilder dan wild! Maar hij voelt zich wel wat eenzaam in alle wildernis. Hij mist zijn vrienden en besluit terug te keren. En gek genoeg krijgt meneer Tijger de indruk dat alle keurigheid toch wat begint te veranderen zodat hij rustig zichzelf kan zijn.

Peter Brown, de schrijver en tekenaar, vindt dat iedereen af en toe een beetje wild moet zijn en hij maakt dat met dit mooie prentenboek geloofwaardig.  De ingehouden kleuren en de keurige rijen huizen met hun nette bewoners zorgen ervoor dat de oranje meneer Tijger goed uit de verf komt. Je begrijpt dan ook waarom meneer Tijger wel eens wat anders wil en dat hij blijkbaar door zijn extreme gedrag de anderen iets heeft laten zien waar ze eigenlijk ook wel behoefte aan hebben. Meneer Tijger en zijn stadgenoten overtuigen!

Tip: vanaf www.peterbrownstudio.com kun je een creatieve Meneer Tijger-Activity Kit downloaden.

 

Boekgegevens

Titel                                       : Meneer Tijger wordt wild

Auteur & illustrator                  : Peter Brown

ISBN                                      : 978 90 257 5772 4

Uitgeverij                                : Gottmer, € 13,95                           

Prentenboek                           : vanaf 4 jaar

Thema’s                                 : dieren, vriendschap, stad, natuur