Nu!

De levensfase van de peuter kenmerkt zich door een sterke mate van zelfbewustzijn die zich op soms heftige wijze uit. In de boeken van Tracey Corderoy en Tim Warnes komen deze peutereigenschappen op een grappige en invoelbare manier naar voren.
Nu!

Schrijver en illustrator kunnen zich heel goed in de peuter verplaatsen, laten de peuter in zijn waarde en omgeven hem met liefhebbende en begripvolle ouders. De titels van de prentenboeken maken ook direct duidelijk welke kant het op zal gaan. Het neushoorntje Julius ontdekt een nieuw woord, ‘nee’, met alle gevolgen van dien. In ‘Waarom’  wordt iedereen op de proef gesteld door de nieuwsgierigheid van de peuter en ook de titel ‘Meer’ spreekt voor zich.

Het nieuwste peuterwoord is ‘Nu’. Julius vindt wachten een beetje moeilijk, papa moet het zwembad toch echt sneller oppompen. Als hij de waterkraan door zijn haast te vroeg aanzet spuit alles in het rond. Het boekje moet nu gelezen worden en in de wachtrij voor het springkasteel zien we een boze neushoornpeuter die er nu! In wil. Natuurlijk ontdekt hij ook dat het niet altijd slim is alles nu te willen. Het plakwerk dat nog niet droog was valt bij het ophangen uit elkaar.

Op een dag heeft mama een verrassing, ze gaan op vakantie. Niet nu, maar over tien dagen. Om Julius een idee te geven van de tijd die daarmee gemoeid is maakt papa een aftelkalender. Iedere dag wordt afgestreept en is  het minder lang wachten,  dan is het bijna zover en toen nog een nachtje slapen. Op de dag van vertrek is de knuffeltijger van Julius zoek. Hij kan nu niet mee!  Langer wachten kan niet maar gelukkig ligt Tijger in de auto. De enorme wachtrij op het vliegveld doorstaat Julius  in alle rust. En was het wachten de moeite waard, vroeg papa toen het vliegtuig opsteeg.  Het enige dat Julius nu kon zeggen was WAUW.

Een warm verhaal met lieve, geduldige ouders en een temperamentvolle peuter. Met illustraties in zachte kleuren waarop de lichaamstaal boekdelen spreekt. Peuters hebben nog weinig begrip van tijd, maar op een sympathieke, vrolijke manier krijgen ze waarschijnlijk wel door waarom niet alles ‘nu’ kan. 
 

Boekgegevens 

Titel Nu! 
Auteurs Tracey Corderoy & Tim Warnes
ISBN 9789048313051
Uitgeverij Veltman Uitgvers
Prijs € 12,50
Categorie Prentenboek, vanaf 2 jaar

 

 


 

Koop dit boek Juryrapport