Sneeuwwitje breit een monster

Sneeuwwitje de geit breit sokken, voor iedereen. Maar vandaag heeft ze zin in iets nieuws. En wat springt er van haar pennen? Een geitje, en nog één, en nog één. Wat springen ze vrolijk rond. En moet je nou eens kijken, die poot is oranje, en die, die is blauw.


Daar komt mevrouw Schaap op bezoek, ze praat aan een stuk door over hoe geweldig zij wel niet kan breien. Sneeuwwitje kan haar breiwerk niet goed in de gaten houden. Nog sneller dan mevrouw Schaap doorratelt , zo hard breit Sneeuwwitje verder. 

Maar wat breit ze nu eigenlijk? Ze hecht de draad af en voor ze er erg in heeft springt er een wolf van de pennen die mevrouw Schaap met huid en haar verslindt. Snel springt in de wolkast en breit gehaast verder. Even later springt er een tijger uit de kast die de wolf opvreet. 

De tijger heeft ook belangstelling voor mevrouw Schaap, die snel een list moet bedenken. En dan produceert Sneeuwwitje haar meesterwerk. Het monster dat dan uit de kast komt vreet de tijger op en voordat het monster het in de gaten heeft wordt haalt Sneeuwwitje het breiwerk uit. 

Bibberend komt mevrouw Schaap weer tevoorschijn, diep onder de indruk van de breikunst van Sneeuwwitje. En sneeuwwitje? Die breit weer rustig verder,  aan een groen grasveldje denkt ze…

Wat een fantasie, wat een spanning en wat een humor! In een prettig ruime bladspiegel voeren de levendige tekeningen de lezer het verrassende verhaal in dat nog veel stof tot napraten biedt.Wat een fantasie, wat een spanning en wat een humor! In een prettig ruime bladspiegel voeren de levendige tekeningen de lezer het verrassende verhaal in dat nog veel stof tot napraten biedt.

Boekgegevens

Titel                               : Sneeuwwitje breit een monster

Auteur & illustrator         : Annemarie van Haeringen

ISBN                             : 978 90 258 6660 0

Uitgeverij                       : Leopold, € 13,99                            

Prentenboek                  : vanaf 3 jaar

Thema’s                        : familie, opgroeien, vriendschappen